Bariton Willem de Vries

Bariton Willem de Vries

Bariton Willem de Vries studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Hij vervolgde zijn studies bij Dietrich Fischer-Dieskau, Thomas Quasthoff, Graham Johnson, Jard van Nes, Rudolf Jansen, Udo Reinemann en Maarten Koningsberger.

Willem de Vries treedt regelmatig op in opera’s in Nederland. Hij heeft gezongen in L’Orfeo (Monteverdi), The Fairy Queen (Purcell) en Gentleman’s Island (Horovitz), evenals de rol van Chou-En-Lai in Nixon in China (Adams), Poeta in Viva la Mamma (Donizetti ), Juan in Don Quichote (Massenet) en Eisenstein in Die Fledermaus (Strauss). Bij Opera Zuid heeft hij verschillende rollen gehad: in 2006 Graf Danilo in Die Lustige Danilowitsch Witwe (Lehar), in 2007 Morales in Carmen (Bizet) en Marco in Gianni Schicchi (Puccini) en in 2008 Figaro in Il Barbiere di Siviglia (Rossini).
Willem de Vries heeft ook uitgevoerd met Strijkersensemble Zoroaster en het Utrechts Blazers Ensemble en heeft deelgenomen aan diverse festivals, zoals het Grachtenfestival in Amsterdam en Zomer Opera Festival in Alden Biesen (België). Ook werkte hij voor Opera Trionfo.

In 2009/2010 zingt hij bij Opera Zuid de rollen van Ford (Falstaff van Verdi), Valentin (Faust Gounod), Peter (Hänsel und Gretel Humperdinck) en Graf Almaviva (Le nozze di Figaro van Mozart).

Willem de Vries is ook actief als oratoria- en liederen zanger en heeft samengewerkt met dirigenten als Reinbert de Leeuw, Ed Spanjaard, Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra en Erik van Nevel.
Willem de Vries is tevens lid van ensemble Frommermann, bekend door hun optredens met het repertoire van de Comedian Harmonists in de 2006 Koninginnedagconcert (“Queen’s Concert ‘) in Paleis Noordeinde en de 2008 AVRO Prinsengrachtconcert in Amsterdam.
Willem de Vries heeft onlangs meegewerkt aan de nieuwe Frommermann cd met de titel ‘Holland-Amerika Lijn’ (Channel Classics), met Amerikaanse en Nederlandse evergreens uit de jaren dertig en veertig.