sprookjesconcert - 18 februari 2023

Het Zeister Philharmonisch Orkest bestaat inmiddels alweer ruim zeventig jaar uit musici uit de regio Zeist, De Bilt, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en daarbuiten. We streven ernaar om klassieke muziek voor zowel jong als oud toegankelijk te maken. Voor de jongste jeugd (7-12) zijn we ditmaal wel een heel bijzondere samenwerking aangegaan. Het Zeister Philharmonisch Orkest zal twee mooie sprookjes van de uit Driebergen afkomstige kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld van muzikale omlijsting voorzien.

“Bij de keuze voor de muziekfragmenten hebben we ons volkomen laten leiden door de teksten van Janneke. Neem het verhaal “Het papiervisvissertje” waar de wensen om steeds grootser te mogen wonen gepaard gaan met muziekfragmenten die steeds grotere ideeën uitdragen. Zo gaan we via de Nederlandse componist Wagenaar naar de Mattheus Passie van Bach en de machtige openingsmaten van R. Strauss' Alzo sprach Zarathustra.”

Wanneer: zaterdag 18 februari 2023

Voor wie: voor alle kinderen tussen de 7-12 jaar (en hun ouders, grootouders, ooms & tantes en andere volwassenen met een jonge geest). Komen jullie luisteren?

locatie: Kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist

Tijden: 

  • eerste concert   14:00 - 15:15
  • tweede concert 16:30 - 17:45

Kaartverkoop: alleen online via onze kaartverkoop pagina

illustratoren: Linde Faas & Marieke Nelissen
foto: Keke Keukelaar

Janneke Schotveld (1974) debuteerde in 2007 met Villa Fien, dat bekroond werd met de Hotze de Roos-prijs. Daarna volgden vele andere boeken, waaronder de serie Superjuffie: over een vliegende juf die dieren redt. De recent verschenen moderne sprookjes De kikkerbilletjes van de koning en Avonturen van de dappere ridster werden bekroond met een Vlag en Wimpel.

Janneke werkte 12 jaar in het speciaal onderwijs en is sinds 2012 fulltime schrijver. Ze komt regelmatig op basisscholen en pabo’s in het hele land om schrijfworkshops te geven aan kinderen en volwassenen. En om voor te lezen natuurlijk!

Jannekes boeken zijn geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar en zitten vol humor en fantasie.