Programma najaarsconcert 2023

In november speelt het Zeister Philharmonisch olv Johan Olof twee prachtige werken, ditmaal met solist Emma Roijackers op viool.

Het eerste vioolconcert van Prokofiev Dit vioolconcert is een van Emma’s lievelingsconcerten voor solist en orkest. Het gaat niet alleen om de solo partij, maar ook om de samenwerking met het orkest. Solist en orkest maken samen bijzondere kleuren in de muziek. Zowel Emma als het Zeister Philharmonisch orkest kijken dan ook enorm uit naar deze samenwerking.

De 9e symfonie van Dvorak, ook wel bekend als de "Nieuwe Wereld Symfonie", is prachtig om als orkest te spelen vanwege zijn meeslepende melodieën en emotionele diepgang. De symfonie weerspiegelt de ontdekking van de Amerikaanse cultuur door Dvorak en heeft een unieke mix van Europese klassieke tradities en Amerikaanse invloeden, waardoor het een boeiend,  uitdagend en bevredigend werk is.

data

  • Zaterdag 18 november 2023 – 15:00 – Broedergemeentekerk, Zusterplein 20,Zeist
  • Zondag 19 november 2023 – 15:00 - Grote Kerk, Hoofdstraat 115, Driebergen

Kaartverkoop:

ZPhO Flyer-najaarsconcert

over Emma Roijackers

Emma Roijackers is actief als kamer-musicus, solist en concertmeester en treedt op in alle top concertlocaties in Nederland. Ze is uitgenodigd om op meerdere internationale kamermuziekfestivals te spelen zoals het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht, het Delft Chamber Music Festival in Delft en het Festival Internacional De Música De Marvão (Portugal). Emma was afgelopen zomer genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. Aan Emma zijn verschillende prijzen toegekend. Op het Oskar Back concours 2022 kreeg zij de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Ze won de 1e prijs op het internationale concours “Luigi Zanuccoli” in Italië.

Emma begon met haar vioollessen bij Evert Sillem en later aan de jong talenten afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij Prof. Lex Korff de Gidts. Ze studeerde o.a. bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en Lukas Hagen. Verdere inspiratie komt door lessen en masterclasses van wereldberoemde violisten en musici zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Gerhard Schultz, Schlomo Mintz, Schmuel Ashkenazi, Zakhar Bron en Ray Chen.

Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener. En met een stok gemaakt door C. Peccatte die Emma heeft kunnen aanschaffen  met hulp van de Stichting Eigen Muziekinstrumentenfonds.

meer info: www.emmaroijackers.com