Valentijnsconcert - 20 februari 2022 - Grote Kerk Driebergen

Laat u verleiden door muziek!!

Het Zeister Philharmonisch Orkest speelt rond Valentijnsdag een muzikaal verleidelijk programma. Onder leiding van dirigent Johan Olof zal mezzo-sopraan Aaike Nortier haar liefde voor acteren en zingen laten zien door in verschillende rollen te kruipen; van het van hormonen uiteenspattende puberjongetje Cherubino tot femme fatale Carmen, van verleidelijke dorpsvrouw Isabella tot de boze toverheks van Hans en Grietje.

Kinderconcert 16:00 - 16:30

Om 4 uur nodigen we kinderen en hun (groot)ouders uit voor het Kinderconcert, inmiddels een traditie, waarin we een korte selectie uit het avondconcert zullen spelen. Dit concert duurt een half uurtje en is voor jeugd t/m 18 jaar gratis toegankelijk.

kaartjes bestellen

Valentijnsconcert 17:30 - 18:30

Muziek verbindt, dus speciaal voor singles van alle leeftijden die in deze covid tijd nauwelijks nieuwe muzikale vrienden hebben kunnen ontmoeten, organiseren we een Valentijnsconcert. Van 17:30 - 18:30 kunt u onder het genot van een drankje het Valentijnsconcert beluisteren. Na afloop kunt u tegen een kleine vergoeding gezamenlijk dineren in de kerk.

kaartjes bestellen

Avondconcert 20:30 - 21:30

's Avonds wordt het volledige avondconcert uitgevoerd - met o.a. de ouverture uit de Zigeunerbaron van Johan Strauss, en zingt Aaike delen uit o.a. Mozart's Cosi fan Tutte en Le nozze di Figaro en Bizet's Carmen.

kaartjes bestellen

ZPHO-Valentijnsconcert-20-2-2022

Aaike Nortier

Mezzosopraan Aaike Nortier (2003) studeert aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, waar zij wekelijks zanglessen krijgt van haar docent Claudia Patacca. Aaike groeide op in een muzikale familie en maakte op 12-jarige leeftijd kennis met haar grote passie: opera en operette. In maart 2021 won Aaike de publieksprijs en een tweede prijs met haar deelname aan het Prinses Christina Concours.

Sinds Aaike zich in 2015 aansloot bij muziektheatervereniging La Mascotte in Emmeloord, heeft zij solistische rollen vertolkt in operettes als La Fille de Madame Angot, Boccaccio en Orphée aux Enfers. Naast deze rollen heeft Aaike ook als koorlid geschitterd in de opera Carmen, die in de zomer van 2021 werd uitgevoerd door Opera Spanga.

Ook heeft Aaike al veel concerten gegeven, zowel solerend als met haar vocaal ensemble. Daarmee voerde ze oratoriumrepertoire van Camille Saint-Saëns uit en zong zij in het prachtige Musikalische Exequien van Heinrich Schütz, maar Aaike heeft ook nieuwer repertoire van onder andere Benjamin Britten en Felicitas Kuckuck laten horen met haar vocaal ensmble.

Aaike zal vandaag haar liefde voor acteren en zingen laten zien door in verschillende rollen te kruipen: van het van hormonen uiteenspattende puberjongetje Cherubino tot femme fatale Carmen, van verleidelijke dorpsvrouw Isabella tot de boze toverheks van Hans en Grietje.