Remy van Kesteren

Remy van Kesteren

Op tienjarige leeftijd werd hij leerling van de harpiste Erika Waardenburg op de Jong Talentafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij behaalde verschillende prijzen, waaronder een eerste prijs bij het vierde Nederlands Harpconcours en bij het Prinses Christina Concours.

In 2005 won hij een eerste prijs bij het Provinciaal Concours en het Nationale Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Hij heeft in 2002 met het Camerata Antonio Lucio kamerorkest van Emmy Verhey gespeeld en in 2003 gaf hij een reeks schoolconcerten op Curaçao.
In 2004 speelde hij bij de doop van prinses Amalia op het Grachtenfestival in Amsterdam en bij het Kinderprinsengrachtconcert. Eind 2004 heeft hij opgetreden in Carnegie Hall in New York en in oktober 2005 soleerde hij in de Dansen van Debussy, begeleid door het Nederlands Kamerorkest in het Concertgebouw in Amsterdam.

Hij volgde masterclasses bij onder anderen Park Stickney, Emilia Moskvitina, Alfredo R. Ortiz, Jana Bouskova, Edward Witsenburg en Eric van der Wurff en ook nam hij deel aan een zomercursus van Erika Waardenburg.