Zaterdagavond 9 april gaf het Zeister Philharmonisch Orkest o.l.v. Ivo Meinen zijn jaarlijks voorjaarsconcert in de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeenschap te Zeist. Men had een mooi programma samengesteld met werken van Beethoven, Schumann en Schubert.
Als eerste werk kregen we de ouverture van het ballet “die Geschöpfe des Prometheus” van Beethoven te horen. Er werd meteen zeer geconcentreerd gespeeld.
Daarna volgde als tweede werk het bekende celloconcert van Robert Schumann.  Als solist was Chris van Balen uitgenodigd, die we ons nog herinneren van zijn optreden enkele jaren geleden met het celloconcert van Joseph Haydn. Even als toen maakte hij ook nu grote indruk met zijn vertolking van dit prachtige romantische werk, vlekkeloos van techniek, prachtig van toon en intens muzikaal, hij inspireerde orkest en dirigent tot een mooie begeleiding.
Na de pauze werd de derde symfonie van Frans Schubert gespeeld. Er was duidelijk hard aan gewerkt, zodat we een mooi klinkende uitvoering kregen met fraaie kleine soli van de houtblazers. Jammer dat er in het moeilijke laatste deel door de strijkers af en toe een beetje gehaast werd. Maar de algemene indruk was toch zeer goed. Dirigent en orkest kunnen zeker weer terug kijken op een geslaagd concert.
Het zeer talrijke publiek reageerde terecht enthousiast met een langdurig applaus.

Jan Wittenberg