Jozien Jansen

Jozien Jansen

Jozien Jansen komt uit Zeist.  Na haar middelbare school is ze in Utrecht aan het conservatorium gaan studeren.

Jozien begon op haar zevende met de eerste cellolessen. Na een aantal jaar les bij Jet van Baaren werd ze toegelaten tot de Jong Talenten klas van Jeroen den Herder en Elias Arizcuren aan het Utrecht Conservatorium. Daar heeft ze in 2004 haar Bachelor afgesloten. In juni j.l heeft ze haar Master diploma behaald bij Dmitri Ferschtman aan het conservatorium van Amsterdam.

Al op jonge leeftijd begon ze met het spelen van kamermuziek, bij de Fancy Fiddlers o.l.v. Coosje Wijzenbeek, later in het Arco kwartet en het cello octet Conjuncto Iberico. Jozien speelde in het European Union Youth Orchestra.
Ook speelde ze in het World Peace Orchestra in Japan en is momenteel als vaste celliste verbonden aan het Magogo Kamerorkest. Jozien nam deel aan de Jeune Orchestre Atlantique o.l.v. Phillipe Herrewhege.
Ze vormt een vast duo met Else Sterk, piano.

Tevens is zij werkzaam als remplaçant in het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie,  het Nieuw Ensemble, het Gelders Orkest en Concerto Amsterdam.

Een greep uit haar activiteiten:
2000-2002 plv. aanvoerder van het Nationaal Jeugd Orkest.
2002 plv. aanvoerder van het “Jeune Orchestre Atlantique” ,onder leiding van Philippe Herreweghe.
2002 tournee met leden van het Argentijnse kamerorkest “Buenos Aires” met de vier jaargetijden van Piazolla.
2003 aanvoerder van het Detmolder Kammerorchester.
2003 en 2004 lid van het European Union Youth Orchestra, onder Vladimir Ashkenazy, Bernard Haitink, Paavo Järvi en Pascal Tortelier.
2005 uitgenodigd voor een tournee door Japan met het World Youth Orchestra onder leiding van Utaka Sato.

Wij, het Zeister Philharmonisch Orkest, zijn natuurlijk ontzettend blij met haar omdat zij bij ons het prachtige 1e celloconcert van Saint Seans komt spelen. Wij verwachten een grote toeloop bij ons concert op 10 november a.s. in de Broederkerk te Zeist. Mede natuurlijk ook omdat zij in haar eigen geboortestad Zeist speelt.