Ellen van Beek

Ellen van Beek

Mezzosopraan Ellen van Beek studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht  (HKU) bij Henny Diemer. Tijdens haar opleiding maakte zij deel uit van de Operaklas HKU o.l.v. Monique Wagemakers en Jan Slothouwer. Momenteel wordt zij gecoached door Margreet Honig.

Ellen wordt regelmatig gevraagd voor opera, muziektheater, kamermuziek, oratoria en symfonisch repertoire. Met diverse orkesten zong zij dan ook: Les Nuits d’ éte-Berlioz, Hymne an die Nacht, No.2-Diepenbrock, Siete Canciones Populares Espanolas-De Falla, Alt Rhapsodie-Brahms, Liederen en Dansen van de Dood-Mussorgsky en Wesendonck Lieder-Wagner. Verder staan diverse missen van Bach, Beethoven, Haydn, Mozart, en verschillende oratoria, als Matthäus Passion-Bach, Requiem-Mozart, Gloria-Vivaldi, Requiem- Duruflé en The Armed Man-Jenkins op haar repertoire. Ook Petite Messe Solennelle- Rossini, Alexander Newsky Cantate- Prokofiev en The Messiah-Händel heeft zij aan haar repertoirelijst mogen toevoegen.

Al tijdens haar studie en in de afgelopen seizoenen was zij te zien in rollen als Messagiera in Monteverdis Orfeo, Dritte Dame in Der Zauberflöte-Mozart en als Glucks Orfeo in het muziektheaterproject Orfeo Intermezzi bij het Onafhankelijk Toneel. Verder werkte zij mee aan producties als Ifigeneia in Aulis bij Toneelgroep Amsterdam, de ‘Opera’ Granida van P.C. Hooft , De Cornet (Rotterdamse Operadagen 2010) en Persona (Studio Minailo/Grachtenfestival 2011).

Bij het RAP programma van de Nationale Reisopera was zij te zien als Moeder/Vrijdag in de ned. bewerking van Robinson Crusoe-Offenbach, uitgevoerd op het Oerol Festival Terschelling en als Tisbe in de eduacatieve versie van La Cenerentola-Rossini met Het Gelders Orkest.

Meer informatie vind u op www.ellenvanbeek.com.