Sergio Hamerslag

Sergio Hamerslag

Sergio Hamerslag werd op 21 juni 1983 in Wageningen geboren.
Hij kreeg zijn eerste klarinetlessen op 11 jarige leeftijd van Gerrit de Weerd en werd 4 jaar later aangenomen in de Jong Talent afdeling op het Conservatorium van Amsterdam waaraan hij sindsdien studeerde bij Herman Braune. Na zijn `Bachelors Degree’ te hebben ontvangen sloot Sergio zijn `Masters Degree’ voortgezette opleiding in oktober 2006 met onderscheiding af bij Harmen de Boer.

Masterclasses en cursussen volgde hij onder andere bij Karl Leister, Paul Meyer, Ralph Manno en Sabine Meyer en tevens werd hij door het Amsterdamse Concertgebouw in 2002 uitgenodigd om in de kleine zaal een masterclass te krijgen van de Amerikaan Richard Stolzman.

Sergio behaalde een 1e prijs op het Nationaal concours van de SJMN in 1999 en maakte zijn solodebuut met het toenmalige Radio Symfonie Orkest met `Introduzione, tema e variazioni’ van G. Rossini voor klarinet en orkest. Ditzelfde werk heeft hij in verschillende zalen van Nederland gespeeld, o.a. in de grote zaal van het Concertgebouw.

Sergio speelde in het JeugdOrkest Nederland, vervolgens in het Nationaal Jeugd Orkest en remplaçeerde o.a. in de orkesten van de Omroep, het Nederlands Philharmonisch- en het Nederlands Kamer Orkest, Holland Symfonia, het Nederlands Blazers Ensemble, het Orkest van het Oosten, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Asko ensemble en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Daardoor heeft hij samengewerkt met beroemde dirigenten als Daniele Gatti, Iván Fischer, Valery Gergiev, Mariss Jansons, Bernard Haitink, Jaap van Zweden, Mark Wigglesworth, Oliver Knussen, Jukka-Pekka Saraste, Hartmut Haenchen, Gérard Korsten, Ingo Metzmacher en Reinbert de Leeuw.

Op het gebied van kamermuziek werd eveneens samengewerkt met Reinbert de Leeuw en tevens met Vera Beths, Igor Roma, Bart Schneemann, het Brodsky Quartet, Maurizio Kagel en Wiliam Purvis.

We zijn natuurlijk geweldig blij om met zo’n talent en vakmens te mogen samenspelen en we verheugen ons dan ook heel erg op het komende concert!