Sebastiaan Kemner

Sebastiaan Kemner

Sebastiaan Kemner (1990) studeerde bij Jörgen van Rijen, Pierre Volders, Remko de Jager en Ben van Dijk aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam. In 2015 voltooide hij zijn Master studies met de hoogste onderscheiding. Tussen 2012 en 2014 maakte Sebastiaan ook deel uit van de prestigieuze Herbert von Karajan Akademie der Berliner Philharmoniker, in een tweejarige stage bij het beroemde Berlijnse orkest.

Sebastiaan won prijzen op verschillende nationale en internationale wedstrijden, waaronder het Prinses Christina Concours en de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Bij laatstgenoemde werd hij verkozen tot Nederlandse Young Musician of the Year 2010 door een internationale jury. In 2013 won Sebastiaan de Aeolus Internationale Competitie voor blaasinstrumenten in Düsseldorf, één van de belangrijkste wedstrijden voor zijn instrument. Tijdens de Internationale Trombone Festival in New York in 2014, won hij zowel de eerste prijs met de Thein Brothers Quartet, zoals het individu Frank Smith Tenor Trombone Competition.

Als solist treedt Sebastiaan regelmatig in recitals op alle belangrijke podia in Nederland en met de orkesten van zowel zijn eigen land en in het buitenland. Ook maakte hij vele concertreizen door Europa, China en de Verenigde Staten. In de zomer van 2015 Artist in Residence van de jaarlijkse NJO Muziekzomer van de Nederlandse Nationaal Jeugd Orkest werd Sebastiaan.

Ook samen met zijn duo-partner, pianist Andrea Vasi, is Sebastiaan altijd op zoek naar uitbreiding van het repertoire en het creëren van spannende programma’s. Sebastiaan speelde talloze wereldpremières al, onder andere van soloconcerten geschreven door Mike Svoboda en Milika Kishino. Een nieuwe compositie van Theo Verbey wordt volgend jaar verwacht.

In 2012 werd hij het nieuwste lid van het Nieuw Trombone Collectief, een zeer actieve ensemble dat vele concerten, rondleidingen, opnames en de zeer succesvolle tweejaarlijkse Europese trombone festival Slide Factory organiseert.

Sebastiaan speelt vaak op incidentele basis in orkesten en ensembles, zoals de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, het WDR Sinfonieorchester Köln, de Nederlandse Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Malaysian Philharmonic Orchestra en de Berliner Philharmoniker Brass Ensemble.