Jan Hulst

Jan Hulst

Als interim – dirigent is Jan Hulst bereid gevonden om het Zeister Philharmonisch Orkest te dirigeren tot en met het concert in november 2006. Jan is dirigent en artistiek leider van het Colenso Consort in Soest.

Jan Hulst studeerde viool bij Jan Damen en Jo Juda en orkestdirectie bij Felix Hupka. Aan het Amsterdams Conservatorium behaalde hij het solistendiploma viool. Hulst was concertmeester van het toenmalig Kunstmaandorkest (nu Nederlands Philhamonisch Orkest) en lid van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Als kamermuziekspeler was hij twintig jaar lid van het Amsterdams Strijkkwartet.
Hij was vele jaren hoofdvakleraar viool aan de conservatoria van Zwolle en Rotterdam en oprichter en concertmeester van het Amsterdams Bach Ensemble.

Daarnaast dirigeerde hij symfonisch repertoire, opera en operette. In die hoedanigheid heeft het Zeister Philharmonsch Orkest eerder van Jan’s uitstekende vakbekwaamheid en inzet mogen profiteren toen hij in november 2005 de zieke dirigent van het ZPhO ter elfder ure verving. Hij dirigeerde het programma met onder andere Sibelius en Tschaikowsky.

Onder zijn bezielende leiding heeft het ZPhO hard gewerkt aan een mooie uitvoering op 4 november 2006. We hebben met grote dank daarna van Jan afscheid mogen nemen.