Dirigenten
In seizoen 2017-2018 werken we tot ons grote plezier met 2 dirigenten. Johan Olof leidde het orkest in het najaar van 2017; dit concert was op 19 november. Stef Collignon heeft vervolgens het stokje overgenomen in de voorbereidingen naar het concert van 7 april 2018. Johan Olof en Stef Collignon waren de favorieten van het orkest in de audities die we in mei 2017 organiseerden. Aan het eind van seizoen 2017 -2018 evalueren we gezamenlijk de samenwerking.

Stef Collignon
Stef Collignon is sinds 2011 directeur bij Amerborgh International Nederland. Hij kreeg vanaf jonge leeftijd piano- en vioollessen en leerde ook slagwerk spelen in de plaatselijke harmonie. Zijn vioollerares was Elizabeth Hajdu. Als concertmeester bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest liet ze hem talloze concerten en repetities bijwonen, waarmee ze bij de jonge Stef de liefde voor klassieke muziek aanwakkerde. Stef begon nog tijdens zijn studie Engels een carrière in de muziekindustrie. Eerst bij het klassieke platenlabel Philips Classics van PolyGram, later als directeur van Universal Music (tot 2007). Van 2007 tot 2011 is hij betrokken geweest bij diverse activiteiten in de culturele en entertainmentwereld, onder meer als CEO van televisieproducent EVA Media, en als voorzitter van de klassieke Edison jury. Als violist speelde hij in vele amateur- en (semi)professionele orkesten, waaronder 3 tournees met het Nederlands Studenten Orkest. Als dirigent stond hij voor orkesten als Collegium Musicum Leiden, het Philips Symfonie orkest, het orkest van het Koninklijk Conservatorium en diverse kamerorkesten en ensembles. Stef Collignon was onze dirigent in voorjaar 2018.

Johan Olof
Johan Olof studeerde viool aan het conservatorium van Utrecht bij Kees Hülsmann, Chris Duindam en Elisabeth Perry. Hij remplaceert bij orkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Combattimento Consort Amsterdam. Naast zijn carrière als violist is Johan zich steeds meer gaan toeleggen op het dirigeren en repeteren met orkesten. Zo dirigeerde hij het Symfonie Orkest Eindhoven in verscheidene jeugdconcerten en strijkorkest Zoroaster in een muziek/ dansproject. Als repetitor werkte hij met projectorkesten van de conservatoria van Maastricht en Tilburg, het Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Studenten Kamerorkest, het Utrechts Studenten Concert, het VU-Orkest en het Noordhollands Jeugd Orkest. Johan Olof was onze dirigent in najaar 2017.

Johan Olof